Sinds begin 2020 is Better Proposals onze favoriete tooling voor het vormgeven van onze unieke offertes. Het Engelse bedrijf heeft een online offerte-tool ontwikkeld die het mogelijk heeft gemaakt om jouw offertes een onderscheidende look te geven, zonder dat je daar onnodig veel tijd aan hoeft te besteden. Je kunt er je video’s in kwijt, prachtige bedrijfsfoto’s, tabellen, interactieve begrotingen, noem maar op. Lekker makkelijk, zonder poespas. Lekker wrap, lekker tastic 😉

Waarom Better Proposals?

Better Proposals benoemt zelf dat zij niet gelijk getrokken willen worden met vergelijkbare applicaties zoals InDesign en Proposify. Deze apps zijn op zichzelf hartstikke goed hoor, daar niet van. Je kunt er namelijk alles mee. Letterlijk alles! Maar wil je dat wel? Persoonlijk kan ik me echt uren vermaken met ontwerp apps, kei leuk. Maar dat wil je simpelweg niet. Die offerte moet gewoon de deur uit, en liever gisteren nog dan morgen. De uren die jij bezig bent met offertes maken leveren immers geen resultaat op. Je wilt dus een bedrijf dat snapt dat jij niet alle tijd van de wereld hebt, maar jezelf toch uitstekend wil laten smoelen. Ta Da! Daar is Better Proposals. En gelukkig kijkt Sales Values hier precies hetzelfde tegenaan. Het wordt namelijk nog efficiënter als wij het ontwerp voor je maken en de winnende teksten schrijven. Naast de inhoud en het design, kijken we ook naar hoe wij jouw proces het beste voor je kunnen inrichten.

 

“Leuker kunnen we ‘t niet maken, wel makkelijker”

Twijfelachtige leuze van De Belastingdienst medio 1993

 

Offertes maken hoeft niet meteen een leuk tijdverdrijf te zijn, maar veel tijd kosten hoeft het zeker niet. Vooraf opgezette templates en overtuigend geschreven teksten opslaan en later invoegen is zo veel sneller dan alles on-the-spot-bedenken. En beter smoelen dan een automatisch gegenereerd A4’tje uit je CRM of ERP systeem doet het al helemaal. Win-win, toch?

Sales Values en Better Proposals hebben dus erg veel raakvlakken. Ook het feit dat wij dezelfde drie pijlers delen voor een prijswinnend salesproces: Inhoud, Beleving, Proces. Hierdoor is de app een perfecte toevoeging aan ons aanbod.

Zie hier een greep uit de mogelijkheden in de offerte van een fictief koffiebedrijf. En maak je geen zorgen; de inhoudsopgave en logo zijn uiteraard te verwisselen naar jouw eigen huisstijlkleur en logo.

Een moderne blik

De MVO term ‘papierloos kantoor’ heb je hier en daar vast al eens gehoord, of je bent er al druk mee bezig. In ieder geval is het een belangrijk punt, willen wij ons steentje bijdragen aan een beter milieu voor mijn generatie. Better Proposals timmert hier ook hard aan de weg, door de offertes zo te maken dat ze het beste bekeken kunnen worden op een laptop, desktop of smartphone. Printen kan wel, maar dat wordt afgeraden.

  1. Eén, omdat dit slecht is voor het milieu, zei ik net ook al
  2. Twee, omdat je dan blijft hangen in jouw ouderwetse en tijdrovende manier van werken
  3. En drie, op papier tekenen is één groot dubbel-inscannen-tekenen-doorsturen-administratie gedoe

Wij houden niet van gedoe, maar van efficiëntie en slagkracht. Meteen een mogelijkheid bieden om online te tekenen, vanaf je telefoon of laptop, is super drempelverlagend. Zelfs zó drempelverlagend, dat een online offerte gemiddeld 44% sneller wordt getekend dan een papieren offerte. Dit is niet alleen fijn voor jouw klant, ook jouw eigen salesproces wordt hierdoor geoptimaliseerd. Mede dankzij perfecte na-bel gelegenheden, door middel van optionele notificaties wanneer jouw offerte geopend, gelezen, en doorgestuurd wordt.

Alle data die hiermee verzameld wordt is ontzettend goed beveiligd door Better Proposals. Benieuwd hoe? Check dan deze post van hen zelf.

 

Ervaar het zelf!

Benieuwd naar hoe dit alles voor jou gaat werken? Meld je dan aan voor een persoonlijke demo op locatie, of schrijf je in voor een van onze inspiratiesessies via onze evenementen pagina.

Tot snel!

-Levi