Cover marktonderzoek

Wat kun jij nog winnen?

Tijdens Levi’s stageperiode heeft hij een uitgebreid onderzoek gedaan naar het proces van- en de kwaliteit van de offertes bij verschillende bedrijven uit de koffiebranche. Uit dit onderzoek is al een erg grote misvatting voortgekomen; “Klanten baseren voornamelijk hun keuze op de factor prijs.” Maar, niets blijkt minder waar! Gemiddeld concurreren de koffiebedrijven maar voor 10% op prijs, dus wat is dan die andere 90%? En ook, wat is nou jouw definitie van het woord ‘kwaliteit’? Bedoel je de duurzaamheid van je product, of bijvoorbeeld je levertijden of flexibiliteit?

Om even een tipje van de sluier te lichten; wees altijd klantgericht en duidelijk wanneer je een offerte maakt.

Elk bedrijf is anders dan de volgende. Zo heeft elk bedrijf ook andere manieren om zich te onderscheiden. Daarom zijn deze resultaten niet alleen toepasselijk voor koffiebedrijven, maar voor elk bedrijf wat trots is op wat zij leveren. Is het geen koffie, dan is het wel schilderwerk of bijvoorbeeld hoveniers. Heb je wat te laten zien? Doe dat dan!

 

Benieuwd naar de opmerkelijke resultaten? Klik dan hier voor het onderzoek naar onderscheidende offertes.

Meer weten over onze oplossingen? Klik dan hier, of vraag een persoonlijke demo aan voor jouw bedrijf via slimoffreren@salesvalues.nl

onderzoek offertes